CatalàEspañolEnglishFrench

With the Emili Vilà i Gorgoll Museum the town of Llagostera recalls the artistic legacy of one of their childrens ...  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Benvinguts al Museu Vilà

El pintor Emili Vilà i Gorgoll (1887-1967) fou el fundador d'aquest museu, on es troben la major part de les seves obres més importants. Emili Vilà, cèlebre sobretot a França, on va passar una bona part de la seva vida, és reconegut com cartellista i retratista; algunes de les seves obres: Affiches du Clos du Positillon, Pamolive, Frayard, Renaud, Marie Brizard ..., així com creador de cartells com: Le Timbre Antituberculeux, La lutte contre le Cancer...

Els seus retrats dels: presidents de la república, ministres, magistrats...

De comediants com: Fernandel, Jean Gablin, Charlie Chaplin, vedettes de Estats Units...

Els seus magnífics paisatges és troben en l'esmentat museu a més de les obres de la seva joventut i les d'abans de la seva mort el 1967.

Amb el Museu Emili Vilà i Gorgoll el poble de Llagostera recorda el llegat artístic d’un dels seus fills.

autograf negre petit

 
La fotografia d'Emili Vilà, París anys 20fotografia vila

La producció fotográfica és la faceta més desconeguda del reputat cartellista Emili Vilà i Gorgoll (Llagostera 1887-1967). Les fotografies d'Emili Vilà exploren les infinites possibilitats del llenguatge del cos, mitjançant un acurat plantejament compositiu i una gran eficacia comunicativa. Son escenes interiors i intimistes amb la presència de les dones com a úniques protagonistes d'un joc de  suggeriments que té com a principal mitjà d'expressió el gest. Les fotografies que va executar Vilà van ser la materia primera per a la composició dels cartells, però en elles va deixar volar la seva creativitat lliure dels lligams inherents a l'ús publicitari.

Read more
 
Emili Vilà i Gorgoll (1887-1967)pintor

El pintor Emili Vilà i Gorgoll va néixer el 18 d’octubre del 1887 a Llagostera, a la casa número 29 del carrer Sant Pere, actualment el museu que porta el seu nom. El seu pare era taper, tenia un petit negoci familiar, i la mare confeccionava barrets i gorres. Des de ben petit Vilà va mostrar la seva capacitat artística i els seus pares el van enviar a estudiar a l’Acadèmia Baixas on també fou estudiant Isidre Nonell. Mentre estudiava a Barcelona va començar a treballar en una foneria.

Read more
 


location

04 maps autograf nou blanc85

social networks

with support

logo-footer